Direct naar content

Think like an astronaut

Je omgeving is een ruimteschip. Er is geen mogelijkheid voor meer nieuwe grondstoffen. Je moet het doen met wat er al is.

Doe mee met de challenge

Steden zijn grootverbruikers van water, grondstoffen en energie

In een toekomstige circulaire economie zijn deze stromen niet meer (ruim) beschikbaar. Maar in een toekomstige circulaire economie zijn deze stromen niet meer (ruim) beschikbaar. 

In een ruimteschip is dat nu al zo, iedere gram die extra mee de ruimte in moet, kost veel extra brandstof. Water en voedsel moeten dus zoveel mogelijk hergebruikt worden en binnen in het ruimteschip worden geproduceerd met wat er al is. 

Stel je eens voor dat een wijk in een stad net als een ruimteschip volledig zelfvoorzienend is qua energie, water én voedsel. Hoe zou zo’n wijk er dan uit zien? Welke faciliteiten zijn nodig? Hoe wordt het georganiseerd? Gebruik het perspectief van een astronaut om naar de stadswijk van de toekomst te kijken en laat daarbij alle bestaande beelden van stadsmanagement en status quo los. Heb je een groot idee? Klein idee? Een idee over een bepaald onderdeel van zo’n wijk? Deel je idee en win €7.500 voor de verdere ontwikkeling! 

Doe mee aan deze challenge en win!

Neem ons mee in hoe een zelfvoorzienende stadswijk eruit zou kunnen zien: wat voor soort technieken zijn er nodig, hoeveel ruimte hebben deze nodig en waar zouden ze geplaatst kunnen worden? Je idee hoeft niet volledig uitgewerkt te worden - het draait niet om de individuele technieken - het gaat om het briljante idee achter het gehele concept. Win met deze opdracht 450 euro cash en 7500 euro voor het uitwerken van het idee!

De Energie- & Grondstoffenfabriek schrijft deze challenge uit via Winnovatie, het innovatieplatform van de waterschappen en drinkwaterbedrijven.
Inschrijven kan tot 20 juni 2021. Op 28 juni maken we de uitslag bekend. Nieuwsgierig geworden?

Doe mee met de challenge

Winnovatie.nl is een landelijk platform voor innovaties in de watersector

Hier laten de waterschappen en drinkwaterbedrijven zien aan welke innovaties en pilots zij samenwerken. Met elkaar, maar ook met partners. Uniek aan Winnovatie.nl is dat je steeds ziet in welk stadium een project zich bevindt. Van onderzoek, tot proof of concept en van pilot tot implementatie.

Behalve een etalage aan innovaties vind je op dit platform challenges. Dit zijn wateruitdagingen waarvoor bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en iedereen met goede ideeën, worden uitgedaagd om mee te denken.