Direct naar content

Klimaatpositief afvalwater zuiveren

Draai het eens om. Zuiveren van afvalwater dat geen broeikasgassen uitstoot maar juist vermindert! Een uitdaging is het zeker.

Doe mee met de challenge!

Wij gaan voor een positieve voetafdruk

Er zijn 360 rioolwaterzuiveringen en bedrijven met industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties waar we ons vuile water zuiveren en weer veilig terugbrengen naar het oppervlaktewater. En daar komen broeikasgassen bij vrij.

De waterketen van de toekomst stoot geen broeikasgassen meer uit óf eventuele emissies krijgen een nieuwe bestemming. Hierbij wordt de indirecte uitstoot door gebruik van energie, materialen of chemicaliën vermeden of gecompenseerd door het langdurig vastleggen van broeikasgassen in waardevolle materialen. In deze challenge zoeken we naar manieren waarin we deze processen klimaatpositief laten verlopen. We kijken verder dan nul-emissie. Op weg naar een positieve voetafdruk voor huishoudelijk en industrieel watergebruik!

Geen afbeelding

Doe mee aan deze challenge en win!

Kunnen we met een 'creatieve klimaatopgave bril' op beter samenwerken met bijvoorbeeld de industrie? Dat we gezamenlijk komen tot hele nieuwe oplossingen voor het afvalwater die zorgen voor reductie van broeikasgassen? 

Wij zoeken innovatieve ideeën om het transport en het zuiveren van afvalwater het liefst klimaatpositief te krijgen. Heb jij een goed idee? Deel je idee en win € 1.000,- en € 4.000,- voor het verder brengen van het idee!

De Energie- & Grondstoffenfabriek schrijft deze challenge uit via Winnovatie, het innovatieplatform van de waterschappen en drinkwaterbedrijven.
Inschrijven kan tot 28 oktober 2021. Op 26 november maken we de uitslag bekend. Nieuwsgierig geworden?

Doe mee met de challenge!

WINNOVATIE.NL IS EEN LANDELIJK PLATFORM VOOR INNOVATIES IN DE WATERSECTOR

Hier laten de waterschappen en drinkwaterbedrijven zien aan welke innovaties en pilots zij samenwerken. Met elkaar, maar ook met partners. Uniek aan Winnovatie.nl is dat je steeds ziet in welk stadium een project zich bevindt. Van onderzoek, tot proof of concept en van pilot tot implementatie.

Behalve een etalage aan innovaties vind je op dit platform challenges. Dit zijn wateruitdagingen waarvoor bedrijven, kennisinstituten, onderwijsinstellingen, non-profit organisaties en iedereen met goede ideeën, worden uitgedaagd om mee te denken.