Direct naar content
Terug naar overzicht

Calciet, Kaumera, cellulose. Grondstoffen van de toekomst. 3dprints van dit materiaalprototype zijn een wereldprimeur, volgens dagblad Trouw. Omlab’s zoektocht naar milieuvriendelijkere materialen voor bouw en biodiversiteit kom je deze zomer tegen in 3 Nederlandse musea:

Stad in de Steigers. Discoverymuseum Kerkrade, t/m 01.04.22 

Omlab laat er de ontwikkeling zien van de modules van najaar ’20 tot nu, inclusief printtests en de grondstoffen. Stad in de steigers is deel van de Internationale Bau Ausstellung Parkstad. In het Innovatielab maak je kennis met innovaties en toekomstverwachtingen in de bouwsector. 

Biodesign, grondstoffen van de toekomst. CODA Apeldoorn, t/m 13.02.22

De Maacq Oase is een milieuvriendelijke 3d-print, ontstaan uit een samenwerking van Omlab x Fillip Studios. Het object toont de waarde van afvalwater als nieuwe bron voor biodiversiteit. Maacq Oase (project-info) is deel van een  interactieve tentoonstelling vol voorbeelden van circulaire projecten, experimenten met alternatieve grondstoffen en innovatieve toepassingen. 

Design by Nature. Museum de Fundatie, t/m 03.10.21. 

Omlab’s circulaire 3dprint maakt deel uit The Exploded View, de installatie over biobased bouwen. Je zag het schaalmodel van een toiletruimte misschien al op de Dutch Design Week, Blue City of in Design Museum Gent. In de expositie in Zwolle laten 33 makers ‘de inventiviteit én de schoonheid zien van toegepaste kunst, gebaseerd op de natuur, in een huiselijke omgeving. Het gaat in deze tentoonstelling om huizen bouwen en inrichten met biologische materialen’, aldus Trouw.

Over Omlab

Omlab werkt nauw samen met de Energie- en Grondstoffenfabriek, Kaumera Nereda Gum, Waterschap Rijn en IJssel, Aquaminerals, onderwijsinstellingen en diverse (bouw)bedrijven. Volg Omlab, studio voor biobased design en project, Arnhem.