Direct naar content
Terug naar overzicht

Op donderdag 4 oktober vindt de tweejaarlijkse Innovation Expo (voorheen Innovatie Estafette) plaats. Innovaties verder brengen, doorbraken realiseren en hiermee bijdragen aan de maatschappelijke uitdagingen waar we in ons land én in de wereld voor staan. Dat is de ambitie van de Innovation Expo 2018 (IE2018) in Rotterdam. Op 4 oktober wordt de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam Zuid omgevormd tot één groot Living Lab.

De Energie- & Grondstoffenfabriek mag niet ontbreken als het gaat om innovaties. Wij staan op het domein Waterplein (Onderzeebootloods) met een presentatie van Phario: bioplastics PHA uit afvalwater. Hier tonen wij op een artistieke wijze deze unieke grondstof uit ons eigen afvalwater. En daarmee willen we aandacht vragen voor de transitie richting een circulaire economie. Het project Phario mag zich overigens heel 2018 Water Innovator of The Year noemen. Dit is een titel die het innovatieve en baanbrekende project eerder dit jaar ontving. 

De Innovation Expo 2018 is van 09.00 – 20.00 uur open voor bezoekers. Bezoek de expovloer (deze sluit om 18.00 uur) met interessante en verrassende innovaties. Daarnaast kunt u meedoen aan verdiepende inhoudelijke sessies. Ook zijn er gedurende de dag drie keynote sessies, die u kunt bijwonen op de plenaire tribune en via schermen elders op het RDM terrein in Rotterdam. Aanmelden voor de Innovation Expo kan hier.