Direct naar content
Terug naar overzicht

Ook de transitie op het gebied van water kan een versnelling gebruiken. Daarom zoekt het Watervisie Platform zowel Innovators als Dragons, voor haar eerste Dragons’ Den of Water Transition (DDoWT).

Dragon’s Den of Water Transition is een nieuw onderdeel van Watervisie, dat onderdeel is van het iLinqs Festival. In plaats van een award (Water Innovation of the Year) wil de organisatie een podium bieden aan hoopvolle innovaties op het gebied van Water. Het gaat om innovaties in TRL 4-8, bijvoorbeeld van starters, die een zetje in de rug kunnen gebruiken om tot wasdom te komen. De hulpvragen van de innovators zijn divers, de behoefte kan van financiële aard zijn, maar ook ondersteuning op het gebied van marketing, netwerk, ondernemerschap, business development en meer. 

Aan tafel zitten minimaal drie en maximaal vijf Dragons, zij worden aan het netwerk geïntroduceerd via een kort interview. Zij mogen vragen stellen en voorstellen doen. De finalisten mogen tijdens hun pitch aangeven wat ze nodig hebben. 

Een Dragonstoel kost 3.250 euro, met dit geld worden de innovators en hun innovatie gepresenteerd. Van de genomineerden worden journalistiek ingestoken nominatiefilms gemaakt van 112 seconden. Die via een digitale campagne op de websites, nieuwsbrieven LinkedIn en Youtube aan ons netwerk zal worden getoond.

Uiteindelijk worden daar zes tot tien innovators uitgekozen door een panel (redactie en een aantal experts). Deze ‘prejury’ wordt zo divers mogelijk gekozen, waarbij de organisatie de Dragons ook om input zal vragen. 

Dragons en innovators maken zelf de afspraken, hoe zij samen verder gaan. Dit kan zelfs in overeenstemming met andere stakeholders in de vorm van een consortium. Dat is geheel aan hen!

Naast de vermelding van het bedrijfslogo bij alle communicatie rondom Dragons Den en tijdens het iLinqs Festival. Na het event, blijven wij de Dragons en de innovatie (waar zij zich voor gaan inzetten) volgen. Artikelen en interviews laten de stappen zien die er worden gezet, tot aan de realisatie ervan. 

Stap jij ook in, als Dragon of innovator?

Meld je aan bij david@industrielinqs.nl wil je ook naar het festival schrijf je dan in op www.ilinqs.nl