Direct naar content
Terug naar overzicht

Bij grondstoffen denk je al snel aan tastbare materialen, maar data is natuurlijk het nieuwe goud van de toekomst. Een grondstof die ook volop aanwezig is in afvalwater én die relatief eenvoudig te winnen is!

Big Brown Data dus, die nu al door minister Hugo de Jonge wordt ingezet voor het centrale COVID19-dashboard. Op álle RWZI’s gaat het virus gemeten worden om voorspellende uitspraken te kunnen doen over een volgende golf.

Maar wat denk je van de inzet voor opsporing van drugslabs, het faciliteren van onderzoek naar darmkanker, of het meten van allerhande gezondheidsparameters die bijdragen aan het creëren van een gezonde stad. Ter inspiratie: in Boston loopt bij MIT al langer het onderzoeksprogramma Underworld waarbij ze robots door de riolering laten kruipen om allerlei waardevolle data te verzamelen. 

Een richting die de Energie- & Grondstoffenfabriek al langer inspireert en waar we graag concreet mee aan de gang gaan. Kijk hier voor meer informatie over data als grondstof. 

Hoe denk jij dat we die data-mining kunnen inzetten voor een gezondere en duurzamere stad? Laat je reactie achter op LinkedIn.